Receptura została dodana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2140 odwiedzających!
Na zdrowie!
Składniki na ciasto posiekać nożem, krótko i delikatnie połączyć palcami. Wstawić na 60 min do lodówki. Po wyjęciu z lodówki podzielić na 2 części, rozwałkować przełożyć do prostokątnych, wysmarowanych tłuszczem blach, posypać (przynajmniej 1 część ciasta – rafinadą i piec na złoty kolor w bardo gorącym piekarniku – 200 – 220 stopni. Następnie robimy krem:
z mleka odlewamy 1/2 szklanki , pozostałe mleko gotujemy z cukrem. W zimnym mleku rozrabiamy mąkę i roztrzepujemy jajka, dodajemy ostrożnie, porcjami do gotującego się mleka, i gotujemy, aż zacznie gęstnieć. Zestawiamy do wystudzenia. Kremem przekładamy upieczone ciasto, górną część delikatnie dociskamy. I pozostawiamy do zastygnięcia.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta