Pieczarki podsmażamy, gdy będą już miękkie zdejmujemy z patelni. Na patelnie dodajemy tłuszcz i podsmażamy mięso, gdy będzie gotowe zdejmujemy z patelni. Na palenie wrzucamy obraną i posiekaną cebulę, szklimy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i obrane ze skórki, pokrojone pomidory. Gdy pomidory się rozgotują, dodajemy mięso mielone i pieczarki, doprawiamy do smaku. Przygotowujemy sos: na małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, lekko podsmażamy i wlewamy mleko. W naczyniu żaroodpornym układamy płaty lasagne, połowę mięsnego farszu i posypujemy połową startego żółtego sera, znów układamy lasagne, itd. Zalewamy sosem. Pieczemy 30 min w 200 stopniach c.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne