Galaretki rozpuść w 4 szklankach wrzątku. Truskawki opłucz, oczyść. Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Masło przełóż do miseczki, dodaj sól. Powoli dosypując cukier i cukier waniliowy, utrzyj mikserem na puszystą masę. Połącz z kolejno wbijanymi jajkami. Dodaj skórkę i sok z cytryny. Bezpośrednio do ucieranej masy przesiej oby dwa rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto rozsmaruj na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 20 minut w 200stc. Na ostudzonym placku rozłóż przygotowane wcześniej truskawki. Zalej tężejącą galaretką. Gdy dobrze zastygnie ciasto, pokrój na porcje. Każdą udekoruj rozetkami ze śmietany i orzechami.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta