6 bułeczek pokroić w kosteczkę, wrzucić do miski i zalać mlekiem. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na maśle, dodać do bułek. Umyty szpinak wrzucić na 2 min. Do osolonego wrzątku, odcedzić, odcisnąć i posiekać, dodać do miski z bułeczkami. Wbić 2 jajka, osolić, przyprawić gałką muszkatołową i dodać tyle mąki, by powstało zwarte ciasto. Formować knedle. Knedle gotować w osolonym wrzątku ok. 20 – 25 min. Sos pomidorowy: drobno posiekaną cebulę zeszklić na oliwie. Dodać pomidory, rozgnieciony czosnek, zioła (jeśli są świeże, to na końcu), przyprawy. Gotować tak długo, aż sos będzie dość gęsty, jeśli będzie za kwaśny – dodać odrobinę cukru. Na talerz wlać sos pomidorowy, włożyć pulpety, całość posypać parmezanem.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie