Przepis na Kluski kasynowe

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2259
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

Jak zrobić Kluski kasynowe?

Ziemniaki obrać, opłukać i zalać wrzącą, osoloną wodą do 3/4 wysokości, ugotować, odcedzić i odparować. Zemleć, wymieszać ze śmietaną, jajkami, koncentratem pomidorowym, posiekaną pietruszką, startym serem i mąką. Całość doprawić. Metalową łyżką formować podłużne kluski, kłaść na wrzącą, osoloną wodę z tłuszczem. Ugotować, potem polać tłuszczem lub jakimś sosem.

Podobne przepisy

Naleśniki po florencku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-25

Dodany przez: wera

Kategoria: Zimny bufet

Jajecznica z szynką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Ciasto francuskie z pieczarkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-31

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zimny bufet

Farsz do krokietów

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Jajka sadzone ze szczypiorkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-17

Dodany przez: grazynka

Kategoria: Zimny bufet

Twarożek z żółta papryką i rzodkiewkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-15

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet