Przepis na Galareta moja ulubiona

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
300 min.
Czas przygotowania:
5 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1464
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski, Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

  • wieprzowina bez kości 25 dag
  • nóżki wieprzowe 75 dag
  • czosnek 1 ząbek
  • włoszczyzna - bez kapusty 15 dag
  • ziele angielskie 5 ziaren
  • listki laurowe 2 szt
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Galareta moja ulubiona?

Nóżki porąbane, opłukane mięso i rozdrobnione warzywa oraz przyprawy zalać zimną wodą.
Gotować na słabym ogniu 4 godziny, aż mięso zacznie oddzielać się od kości.
Pod koniec gotowania osolić.
Odcedzić wywar.
Obrać mięso z kości, pokroić w kostkę.
Wywar przyprawić do smaku roztartym z sola czosnkiem.
Do salaterek włożyć mięso, zalać wywarem i ostudzić do skrzepnięcia.

Podobne przepisy

Zielone naleśniki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-06

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Babka tulipan

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-27

Dodany przez: Pola

Kategoria: Zimny bufet

Piramidka jajeczna

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Przekąski

Jajecznica na szynce i pieczarkach

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: agnieszka85

Kategoria: Przekąski

Parówka w bułce

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Przekąski

Czerwona sałatka z cebulką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski