Przepis na Karp smażony w panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1446
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • deska do krojenia
  • miseczka
  • patelnia
  • nóż
  • widelec

Jak zrobić Karp smażony w panierce?

Karpia podzielić na kawałki po uprzednim oczyszczeniu go. Jajko rozmącić z solą i pieprzem. Rybę skropić sokiem z cytryny. Następnie panierować ją w rozmąconym jajku i bułce tartej, Smażyć na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.

Podobne przepisy

Dorsz w pikantnym sosie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-30

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Ryby

Ryby w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-06

Dodany przez: ilonar2301

Kategoria: Ryby

Sałatka śledziowa z kukurydzą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Śledzie z cebulką

Ile porcji: 3

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Ryby

Karp gotowany

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-18

Dodany przez: bratek

Kategoria: Ryby

Karp smażony w panierce

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby