Przepis na Karp smażony w panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1441
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Receptura została dodana w dniu: 13.05.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2651 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • deska do krojenia
  • miseczka
  • patelnia
  • nóż
  • widelec

Jak zrobić Karp smażony w panierce?

Karpia podzielić na kawałki po uprzednim oczyszczeniu go. Jajko rozmącić z solą i pieprzem. Rybę skropić sokiem z cytryny. Następnie panierować ją w rozmąconym jajku i bułce tartej, Smażyć na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.

Podobne przepisy

Domowe śledzie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-28

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Ryby

Miruna w sosie pomidorowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 48 min.

Data dodania: 2011-07-11

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Sola w papilotach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-08-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Panga panierowana z marchewką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-06-23

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Łosoś na parze dla dziecka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-15

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby

Łosoś w galarecie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2012-04-18

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Ryby