Przepis na Smażony dorsz w sosie śmietanowo- ziołowym

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1476
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

  • filet z dorsza 1 kg
  • jaja 2 sztuki
  • bułka tarta 1 szklanka
  • olej 3 łyżki
  • śmietana kwaśna 2 szklanki
  • suszone zioła 2 łyżki
  • sól do smaku wedle
  • pieprz czarny mielony do smaku wedle

Akcesoria

  • patelnia
  • widelec
  • talerz

Jak zrobić Smażony dorsz w sosie śmietanowo- ziołowym?

Filet z dorsza kroimy na porcje, oprószamy go solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim filety panierowane w jajku i bułce tartej. Na drugiej patelni podgrzewamy śmietanę wraz z ziołami, solą i pieprzem, układamy na niej usmażone filety i całość podgrzewamy.

Podobne przepisy

Śledzie warstwowe z jabłkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Łosoś pieczony z ziemniakami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Roladki ze śledzi z kaparami w śmietanie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Ryba na piątkowy obiad

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: deserek

Kategoria: Ryby

Panga smażona

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: netha

Kategoria: Ryby

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby