Przepis na Smażony dorsz w sosie śmietanowo- ziołowym

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1447
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

  • filet z dorsza 1 kg
  • jaja 2 sztuki
  • bułka tarta 1 szklanka
  • olej 3 łyżki
  • śmietana kwaśna 2 szklanki
  • suszone zioła 2 łyżki
  • sól do smaku wedle
  • pieprz czarny mielony do smaku wedle

Akcesoria

  • patelnia
  • widelec
  • talerz

Jak zrobić Smażony dorsz w sosie śmietanowo- ziołowym?

Filet z dorsza kroimy na porcje, oprószamy go solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim filety panierowane w jajku i bułce tartej. Na drugiej patelni podgrzewamy śmietanę wraz z ziołami, solą i pieprzem, układamy na niej usmażone filety i całość podgrzewamy.

Podobne przepisy

Ryba zapiekana w jajku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Ryby

Kąski z dorsza w ziołach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Sałatka z tuńczyka w pomidorach

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Ryby

Śledź marynowany

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Ryby

Sledzie warstwowe w musztardzie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Nigiri sushi

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby