Przepis na Kapusta zasmażana

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
5 m
Czas gotowania:
15 m
Czas smażenia:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2367
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnia polska

Kapusta zasmażana to wspaniałe danie kuchni polskiej. Może być spożywana jako główne danie, a także jako dodatek.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kapusta zasmażana?

Kapustę dokładnie płuczemy i odciskamy z wody. Jeśli jej pasma są długie możemy je pokroić na drobniejsze. Zalewamy przygotowaną kapustę gorącą wodą, dodajemy kminek, liść laurowy i gotujemy ją ok. 15 minut, a następnie odcedzamy.

Odcedzoną kapustę podsmażamy 15 minut na 2 łyżkach tłuszczu (u mnie olej), a na drugiej patelni robimy zasmażkę z maki, tłuszczu i rozprowadzamy ja z wywarem.

Dodajemy zasmażkę do kapusty i smażymy około 15 minut, często mieszając.

Podobne przepisy

Fasolka po bretońsku

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 170 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: artur

Kategoria: Kuchnia polska

Chrzan Tarty Tradycyjny

Ile porcji: 40

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-05

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Kuchnia polska

Sałatka z pęczaku i fety

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kasze i ryż

Zupa pomidorowa z lanymi kluskami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Pyzy

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Kapusta zasmażana

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska