Przepis na Kapusta zasmażana

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
5 m
Czas gotowania:
15 m
Czas smażenia:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2312
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnia polska

Kapusta zasmażana to wspaniałe danie kuchni polskiej. Może być spożywana jako główne danie, a także jako dodatek.

Receptura została dodana w dniu: 24.09.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2413 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kapusta zasmażana?

Kapustę dokładnie płuczemy i odciskamy z wody. Jeśli jej pasma są długie możemy je pokroić na drobniejsze. Zalewamy przygotowaną kapustę gorącą wodą, dodajemy kminek, liść laurowy i gotujemy ją ok. 15 minut, a następnie odcedzamy.

Odcedzoną kapustę podsmażamy 15 minut na 2 łyżkach tłuszczu (u mnie olej), a na drugiej patelni robimy zasmażkę z maki, tłuszczu i rozprowadzamy ja z wywarem.

Dodajemy zasmażkę do kapusty i smażymy około 15 minut, często mieszając.

Podobne przepisy

Pyszne gołąbki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2013-11-04

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Kotlety schabowe

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2013-09-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Barszcz

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2013-09-27

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Kapuśniak

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2013-09-30

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Bigos

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 160 min.

Data dodania: 2013-09-06

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Chrzan Tarty Tradycyjny

Ile porcji: 40

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2012-12-28

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Kuchnia polska