Przepis na Filety rybne w zalewie

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
908
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

  • filety rybne 70 dag
  • cebula 4 szt
  • ogórki kiszone 1 słoik
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • kolorowe papryki 3 szt
  • bułka tarta 6 łyżek

zalewa

Jak zrobić Filety rybne w zalewie?

Wszystkie składniki zalewy mieszamy i zagotowujemy. Cebulę obieramy i razem z ogórkami kroimy w kostkę. Z papryk usuwamy gniazda nasienne a następnie kroimy w kostkę. Warzywa mieszamy. Filety panierujemy w bułce tartej i smażymy na oliwie. W naczyniu układamy warstwami rybę i warzywa. Całość zalewamy przestudzoną zalewą. Jeśli wolimy bardziej pikantny smak zamiast ogórków kiszonych możemy użyć ogórki konserwowe, a zamiast keczupu łagodnego- keczup pikantny.

Podobne przepisy

Galareta rybna

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Panga w ziołach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Ryby

Miruna w sosie pomidorowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 48 min.

Data dodania: 2022-10-25

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Grecki dorsz

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-10

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Pstrąg w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Kulki rybne w zalewie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 720 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby