Przepis na Faszerowany bakłażan

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
659
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Faszerowany bakłażan?

Bakłażana myjemy, przekrawamy wzdłuż i wydrążamy miąższ. Miąższ i paprykę kroimy w kosteczkę. Pomidory obieramy ze skórki, pieczarki oczyszczamy, cebulę obieramy – wszystko kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę z czosnkiem, chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pieczarki, dusimy. Dodajemy paprykę, miąższ bakłażana i pomidory. Doprawiamy do smaku. Wydrążone połówki bakłażana nadziewamy farszem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy 30 min. W w temp. 180 stopni c.

Podobne przepisy

Kopytka podsmażane

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Kapusta czerwona

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-02-16

Dodany przez: buba00

Kategoria: Jarskie

Pieczone ziemniaczki

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-11-20

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Kluski na parze z śliwkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-02-28

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Jarskie

Kukurydza

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Kluski śląskie z sosem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie