Przepis na Faszerowany bakłażan

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
680
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Faszerowany bakłażan?

Bakłażana myjemy, przekrawamy wzdłuż i wydrążamy miąższ. Miąższ i paprykę kroimy w kosteczkę. Pomidory obieramy ze skórki, pieczarki oczyszczamy, cebulę obieramy – wszystko kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę z czosnkiem, chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pieczarki, dusimy. Dodajemy paprykę, miąższ bakłażana i pomidory. Doprawiamy do smaku. Wydrążone połówki bakłażana nadziewamy farszem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy 30 min. W w temp. 180 stopni c.

Podobne przepisy

Jaja na miękko

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Kanapki lecznicze

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Kopytka serowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Pierogi z kapustą i grzybami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2024-01-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Młode ziemniaczki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-03

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Gołąbki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-11

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Jarskie