Przepis na Dżdżownica

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2596
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Ciasto na 1 porcję:

Masa:

Jak zrobić Dżdżownica?

Ciasto:
Zmiksować żółtka z cukrem, dodać olej i wodę, mąkę i proszek do pieczenia, następnie dodać pianę z białek.
Pieczemy w foremkach keksówkach 40 min w temp.180*C.
tak samo przygotowujemy drugą porcję ciasta z tym, że do drugiej dodajemy kakao.
Z mleka mąk i cukru gotujemy budyń, gdy wystygnie ucieramy z masłem, dodajemy sok z cytryny i aromat.
Ciasta kroimy na kawałki o grubości ok. 1 cm w szerz.
Każdą kromkę smarujemy masą i przyklejamy do siebie na przemian raz białe ciasto raz kakaowe ciasto i tak dalej. Na wierzch polewamy polewą czekoladową i z groszków robimy oczka i nosek

Podobne przepisy

Sernik nowojorski

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Tort cytrynowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Cukier z prawdziwa wanilią

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Tarta z rabarbarem i owocami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-09-17

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Czekoladowy jeż

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-15

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Makowa strucla

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta