Przepis na Dorszowa rolada z cukinią i papryką

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1002
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

  • świeże filety z dorsza bez skóry 4 szt
  • przyprawa do ryb 1 łyżeczka
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • papryka żółta 1,5 strąka
  • cukinia 0,5 szt
  • boczek wędzony 8 plastrów
  • oliwa 0,25 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Akcesoria

  • patelnia
  • łyżka
  • widelec
  • szpilki do mięsa
  • forma do zapiekania

Jak zrobić Dorszowa rolada z cukinią i papryką?

Filety myjemy i osuszamy. Sok z cytryny mieszamy z przyprawą do ryb, solą, pieprzem i oliwą. Marynatą smarujemy rybę i wstawiamy do lodówki na 30 min. Paprykę i cukinię oczyszczamy i kroimy w paseczki. Filety rozcinamy wzdłuż na połówki. Na filetach układamy warzywa i zwijamy. Obwiązujemy plastrami boczku i spinamy szpilkami. Układamy w formie do zapiekania. Pieczemy 20- 25 min. W temp. 180 stopni, często podlewając marynatą.

Podobne przepisy

Łosoś z ziołami

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-03-08

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Ryby

Ryba panierowana

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ryby

Panga w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ryby

Karp smażony w mące

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Ryby

Łosoś z niespodzianką pleśniową

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Łosoś w galarecie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-23

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Ryby