Przepis na Dorsz w cieście

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1189
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Dorsz w cieście?

Filety kroimy na równe kawałki, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 30 min w chłodne miejsce. Mąkę pszenną mieszamy z mąką kukurydzianą, dodajemy curry i wlewamy tyle wody by powstała masa o konsystencji gęstej śmietany. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Kawałki ryby zanurzamy w cieście i smażymy na złoto.

Podobne przepisy

Łosoś pieczony z ziemniakami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Zakręcone śledziki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: sylwiach

Kategoria: Ryby

Śledziki w oleju

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Śledzie z melonem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Grillowany dorsz z pietruszkowym pesto

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Ryba panierowana

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ryby