Przepis na Dorsz w cieście

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1178
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Dorsz w cieście?

Filety kroimy na równe kawałki, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 30 min w chłodne miejsce. Mąkę pszenną mieszamy z mąką kukurydzianą, dodajemy curry i wlewamy tyle wody by powstała masa o konsystencji gęstej śmietany. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Kawałki ryby zanurzamy w cieście i smażymy na złoto.

Podobne przepisy

Penne z dorszem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: katarzyna_fly

Kategoria: Ryby

Ryba w zalewie octowej

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Śledzie słodko-kwaśne

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-15

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Ryby

Paluszki rybne smażone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Łosoś grillowany

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Ryby

Pstrąg w śmietanie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-05

Dodany przez: graszka0604

Kategoria: Ryby