Przepis na Dorsz w cieście

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1161
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Dorsz w cieście?

Filety kroimy na równe kawałki, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 30 min w chłodne miejsce. Mąkę pszenną mieszamy z mąką kukurydzianą, dodajemy curry i wlewamy tyle wody by powstała masa o konsystencji gęstej śmietany. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Kawałki ryby zanurzamy w cieście i smażymy na złoto.

Podobne przepisy

Kąski z dorsza w płatkach kukurydzianych

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Stek z tuńczyka z cukiniowa gremolatą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-18

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Ryba w szarym sosie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ryby

Śledziowa zielona wariacja

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Smażone dzwonko z łososia

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-22

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Ryby

Wytrawny łosoś

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-15

Dodany przez: testera

Kategoria: Ryby