Przepis na Dorsz lwowski

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1611
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Przepis została opublikowana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2858 osób!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Dorsz lwowski?

Śliwki zalać wodą. Po dwóch godz. Dodać wino i zagotować, następnie zmiksować. Wymieszać z majonezem. Z dorsza usunąć skórkę i ości, odjąć głowę, płetwy i ogon. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć ją, następnie dodać do dorsza razem z jajkiem i posiekaną cebulą. Wszystko razem dokładnie wymieszać i zmielić. Doprawić do smaku, z masy formować pulpeciki i gotować je w bulionie warzywnym przez 30 minut.

Podobne przepisy

Śledzie w dwóch sałatkach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-30

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Ryby

Sola w cieście piwnym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Sałatka postna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Łosoś na parze

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby

Selerowo-Pietruszkowy Halibut

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-10-24

Dodany przez: evita0007

Kategoria: Ryby

Śledź po cygańsku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby