Przepis na Cukinia w panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
8294
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Cukinia w panierce?

Cukinię należy bardzo dokładnie umyć i obrać ze skórki. Jeśli potrawę przygotowujemy z dojrzałych cukinii, to trzeba także usunąć gniazda nasienne. Obraną cukinię należy pokroić na plasterki o grubości do 1 centymetra, następnie posolić. Mąkę mieszamy z pieprzem, jajka z solą, a bułkę tartą z serem. Następnie pokrojone krążki cukinii obtaczamy kolejno w mące, później w jajku i na końcu w bułce tartej pomieszanej z serem żółtym. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy w nim krążki z cukinii z obu stron na złoto.

Podobne przepisy

Cepeliny z kapustą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-22

Dodany przez: rafał

Kategoria: Warzywa

Filet z dorsza w warzywach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-14

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Owoce morza

Brokuły na parze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: VANILLASKA

Kategoria: Warzywa

Ziemniaczane bezy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa

Fasolka szparagowa na parze

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Mrożony brokuł

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa