Przepis na Cukinia w panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
8240
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Cukinia w panierce?

Cukinię należy bardzo dokładnie umyć i obrać ze skórki. Jeśli potrawę przygotowujemy z dojrzałych cukinii, to trzeba także usunąć gniazda nasienne. Obraną cukinię należy pokroić na plasterki o grubości do 1 centymetra, następnie posolić. Mąkę mieszamy z pieprzem, jajka z solą, a bułkę tartą z serem. Następnie pokrojone krążki cukinii obtaczamy kolejno w mące, później w jajku i na końcu w bułce tartej pomieszanej z serem żółtym. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy w nim krążki z cukinii z obu stron na złoto.

Podobne przepisy

Kalafior z bułką

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-12

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Warzywa

Placki z cukinii

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Warzywa

Sałatka regionalna

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Sałatki

Placki kalarepowo-marchewkowe

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Warzywa

Duszona papryka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Warzywa

Kapusta pekińska z prażonym słonecznikiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 23 min.

Data dodania: 2022-12-18

Dodany przez: malina

Kategoria: Sałatki