Przepis na Cielęcy móżdżek na sposób wiedeński

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
805
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Cielęcy móżdżek na sposób wiedeński?

Mózgi cielęce należy bardzo dokładnie umyć i obrać z wierzchniej skórki, a następnie blanszować w wodzie z dodatkiem octu. Później należy wyjąć je, odsączyć na sitku i pokroić na 4 kawałki. Mózgi pokrojone należy doprawić przyprawami i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron. Najlepiej podawać z ziemniakami,

Podobne przepisy

Mielone z indyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Mięsne

Parówki w mięsie z młodymi ziemniaczkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Mięsne

Marynowane roladki schabowe z fetą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Kotlet schabowy w pieczarkach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Roladka drobiowa swojska

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Kotlet drobiowy ala pizza

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-25

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Mięsne