Przepis na Ciasto z farszem boczkowo-pieczarkowym

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1395
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

ciasto

farsz

Jak zrobić Ciasto z farszem boczkowo-pieczarkowym?

Przygotowujemy ciasto: wszystkie składniki ciasta szybko zagniatamy, dodając kilka łyżek zimnej wody. Odkładamy na 30 min do lodówki. Przygotowujemy farsz:pieczarki oczyszczamy i razem z boczkiem kroimy w kosteczkę.Wszystko razem podsmażamy na niewielkiej ilości masła lub oleju. Śmietanę, mleko, jajka, sól i pieprz do smaku mieszamy trzepaczką. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i wylepiamy nim formę o średnicy ok. 25 cm wraz z bokami.Nakłuwamy widelcem spód i boki.Na ciasto na blaszce wlewamy masę jajeczno- śmietanową, dodajemy boczek z pieczarkami, posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.

Podobne przepisy

Wieprzowina w sosie piwnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Zapiekane kuleczki mięsne w naleśnikach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Mięso z kurczaka z sosem chrzanowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kaczka w sosie paprykowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 1500 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczka z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-23

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Muffinki drobiowe z chińskim sosem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne