Przygotowujemy ciasto: wszystkie składniki ciasta szybko zagniatamy, dodając kilka łyżek zimnej wody. Odkładamy na 30 min do lodówki. Przygotowujemy farsz:pieczarki oczyszczamy i razem z boczkiem kroimy w kosteczkę.Wszystko razem podsmażamy na niewielkiej ilości masła lub oleju. Śmietanę, mleko, jajka, sól i pieprz do smaku mieszamy trzepaczką. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i wylepiamy nim formę o średnicy ok. 25 cm wraz z bokami.Nakłuwamy widelcem spód i boki.Na ciasto na blaszce wlewamy masę jajeczno- śmietanową, dodajemy boczek z pieczarkami, posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne