Na ten placek wpadłam przeglądając fotoforum Galerie Potraw, a ze lubimy cukinie, jarskie potrawy nie są nam obce wiec postanowiłam go zrobić niezwłocznie, bo akurat to warzywo z reguły gości w mojej lodówce na stałe przez cały rok. Placek wyszedł całkiem ciekawy a z dodatkiem sosu czosnkowego wyśmienity
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce, starannie odcisnąć z wody. Wymieszać z resztą składników. Włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, tak żeby warstwa nie była grubsza niż 3 cm. Piekarnik nagrzać do 180st i włożyć zapiekankę na około 40 minut. Co chwili aż się zarumieni wierzch. Podawać na ciepło lub zimno najlepiej z sosami. U mnie sos jogurtowo-czosnkowy jako doskonałe uzupełnienie placka
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa