Przepis na Barszcz

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas gotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2318
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnia polska, Zupy

Pyszny, zdrowy i smaczny barszcz! Polecam!

Receptura została dodana w dniu: 27.09.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2034 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Barszcz?

Włoszczyznę oraz buraki umyć i obrać. Jabłka pokroić na ćwiartki, buraczki w słupki i wrzucić do garnka razem z włoszczyzną, zielem angielskim i pieprzem.

Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, kostki rosołowe oraz suszony majeranek. Zalać wodą i gotować na wolnym ogniu około 2 godziny. Doprawić wywar do smaku solą i sokiem z cytryny. Zdjąć z ognia i ostudzić.

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować na miękko w osolonej wodzie. Barszcz przecedzić, podgrzać i podawać z ziemniakami. Udekorować śmietaną i koperkiem.

Podobne przepisy

Kremowa zupa z pieczarek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2011-12-28

Dodany przez: malina

Kategoria: Grzyby

Zupa aztecka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2011-04-19

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Kremowa zupa z kurek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-04-24

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Aromatyczna zupa marchewkowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2011-12-28

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Domowy czerwony barszcz do uszek

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-07-22

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zupy

Barszcz czerwony z ziemniakami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-06-23

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Zupy