Przepis na Paszteciki z grzybowo-kapuściane

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3061
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Teraz tylko barszczyk czerwony i wyżerka pierwsza klasa.

Zdjęcia

farsz

ciasto

Jak zrobić Paszteciki z grzybowo-kapuściane?

Farsz:
Kapustę przepłukać i ugotować. Pieczarki obrać i usmażyć na oleju. Kapustę, gdy już będzie miękka odcisnąć , pokroić i dodać do pieczarek. Chwile razem podsmażyć.

Ciasto:
Zagnieść wszystkie składniki i schłodzić.
Następnie rozwałkować, wykrawać kwadraty, na środek kłaść farsz i zlepiać rogi i boki (na kształt sakiewek).
Piec 20 minut w 160 stopniach.

Podobne przepisy

Grube naleśniki z jabłkiem

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Jarskie

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowo-paprykowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Sęki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Kotleciki z piersi kurczaka

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Ser na słodko

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-11

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie

Waniliowe pierogi leniwe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Jarskie