Przepis na Ślimaki po burgundzku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4286
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Owoce morza

Składniki

Jak zrobić Ślimaki po burgundzku?

Ślimaki rozmrozić, wyjąć z muszli, opłukać i osuszyć. Muszle umyć, dokładnie wytrzeć w środku i z zewnątrz. Natkę i listki ziół posiekać. Szalotkę i czosnek bardzo drobno pokroić. Do miękkiego masła dodać zioła, natkę, szalotkę i czosnek. Doprawić pieprzem i szczyptą soli. Składniki utrzeć na jednolitą masę. Muszle napełniać do połowy masłem ziołowym, wcis­nąć w nie ślimaki i przykryć resztą masła. Ułożyć otwora­mi do góry w żaroodpornym naczyniu, skropić winem i za­piekać ok. 15 minut w temp. 180 stopni. Kiedy masło za­cznie skwierczeć, podawać z plasterkami cytryny.

Podobne przepisy

Filet z dorsza w obiadowym zestawie z puree

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-11

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Owoce morza

Śledzie w oleju

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Owoce morza

Panga w panierce kukurydzianej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Owoce morza

Warzywa z łososiem dla dziecka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-18

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Owoce morza

Szuba II

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-13

Dodany przez: monika4

Kategoria: Owoce morza

Paella

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Kuchnia hiszpańska