Przepis na Zupa warzywna toskańska

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
75 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
819
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Zupa warzywna toskańska?

Fasolę namaczamy na noc a następnego dnia gotujemy do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Fasolkę szparagową oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy bulionem, dodajemy posiekane ząbki czosnku, liść laurowy i związane gałązki natki i tymianku. Gotujemy ok. 30 min. Dodajemy oczyszczoną, pokrojoną w plasterki cukinię, poszatkowaną kapustę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. Gotujemy 20 min od zagotowania. Następnie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w plastry pomidory i gotujemy jeszcze 0k. 7 min. Doprawiamy solą, pieprzem, przed podaniem dekorujemy listkami bazylii. Zupę możemy podawać z zacierką lub małymi kluseczkami.

Podobne przepisy

Zupa krem z cukini

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: Pulpecja

Kategoria: Zupy

Pieczarkowa z pulpetami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Zupy

Kapuśniak z parówkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-10-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Zupy

Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa krem z marchewki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Barszcz szczawiowy z jajkiem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Zupy