Przepis na Zupa warzywna toskańska

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
75 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
870
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Zupa warzywna toskańska?

Fasolę namaczamy na noc a następnego dnia gotujemy do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Fasolkę szparagową oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy bulionem, dodajemy posiekane ząbki czosnku, liść laurowy i związane gałązki natki i tymianku. Gotujemy ok. 30 min. Dodajemy oczyszczoną, pokrojoną w plasterki cukinię, poszatkowaną kapustę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. Gotujemy 20 min od zagotowania. Następnie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w plastry pomidory i gotujemy jeszcze 0k. 7 min. Doprawiamy solą, pieprzem, przed podaniem dekorujemy listkami bazylii. Zupę możemy podawać z zacierką lub małymi kluseczkami.

Podobne przepisy

Ogórkowa z koperkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy

Szybka zupa cebulowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-10-14

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Pomidorowa z bazylią

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Zupa z kurkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-15

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Zupy

Zupa pieczarkowa z oliwą

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: Car

Kategoria: Zupy

Wiosenna zupa z cukini

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy