Fasolę namaczamy na noc a następnego dnia gotujemy do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Fasolkę szparagową oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy bulionem, dodajemy posiekane ząbki czosnku, liść laurowy i związane gałązki natki i tymianku. Gotujemy ok. 30 min. Dodajemy oczyszczoną, pokrojoną w plasterki cukinię, poszatkowaną kapustę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. Gotujemy 20 min od zagotowania. Następnie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w plastry pomidory i gotujemy jeszcze 0k. 7 min. Doprawiamy solą, pieprzem, przed podaniem dekorujemy listkami bazylii. Zupę możemy podawać z zacierką lub małymi kluseczkami.
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy