Przepis na Zupa gulaszowa

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2240
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zupa gulaszowa?

Mięso pokrój w średnią kostkę, oprósz sola i pieprzem, obsmaż na oleju. Przełóż do garnka i zalej 1,6 litra wody, zagotuj, odszumuj. Dodaj kostki rosołowe, liść laurowy, ziele angielskie i marchewkę pokrojoną w kostkę. Gotuj 15 minut na średnim ogniu. Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę i czosnek również. Paprykę w większą kostkę. Do zupy dodaj ziemniaki, paprykę i cebulę. Kiedy warzywa będą prawie miękkie dodaj czosnek i koncentrat pomidorowy oraz zioła prowansalskie. Gotuj jeszcze 10 minut, ewentualnie dopraw do smaku.

Podobne przepisy

Zupa krem dyniowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 130 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: VANILLASKA

Kategoria: Zupy

Barszcz klasztorny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-28

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Rosołek na sadełku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa nieco inaczej

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Pulpeciki w sosie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-29

Dodany przez: santalucia

Kategoria: Mięsne

Avgolemono

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-09

Dodany przez: ela

Kategoria: Zupy