Szpinak rozmrozić na sitku. Mąkę wymieszać z 1/4l wody, przykryć ściereczka i odstawić. Masło lekko przyrumienić na patelni, dodać bułkę tartą i lekko podsmażyć stale mieszając. Na końcu dodać posiekany szczypiorek. Ciasto połączyć z jajkami, przyprawami oraz z odciśniętym i lekko posiekanym szpinakiem. Wymieszać. Następnie dodać bułkę tartą ze szczypiorkiem i ponownie wymieszać. Kluski nabierać łyżką i gotować w lekko osolonej wodzie. Sos:
pomidory konserwowe odsączyć i pokroić. Wymieszać z masłem i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Poddusić stale mieszając, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Doda c ketchup i przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Kategoria: Kuchnie świata
Kategoria: Desery
Kategoria: Kuchnia hiszpańska
Kategoria: Kuchnia polska
Kategoria: Kuchnie świata