Przepis na Żeberka na obiad

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
8376
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Żeberka na obiad?

Żeberka umyć osuszyć, kroimy na porcje, przyprawić solą, pieprzem,papryką i ziołami prowansalskimi, natrzeć startym czosnkiem i odstawić na 1 godzinę.
Rozgrzać tłuszcz, ułożyć paski żeberek i smażyć na dużym ogniu po 5 min. z każdej strony. Zmniejszyć płomień, dolać jedną szklankę wody i dusić ok. 40 min.(sprawdzać i w razie potrzeby dolać wodę). Obrać cebulę, czosnek i pokroić w drobną kostkę, dołożyć do żeberek. Dusić jeszcze 10 min. Wyciągnąć mięso na talerz, do garnka dolać śmietanę i gotować parę minut aż trochę odparuje i zgęstnieje.

Podobne przepisy

Flaczki po bułgarsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-27

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Mięsne

Boczek do jajek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Mięsne

Gołąbkowe roladki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Luksusowe danie z wątróbki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: maly_kabaczek

Kategoria: Mięsne

Parówki drobiowe w cieście francuskim

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Mięsne

Kąski z kurczaka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne