Przepis na Wykwintny smalec domowy do smarowania pieczywa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2251
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została opublikowana w dniu: 21.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2331 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Wykwintny smalec domowy do smarowania pieczywa?

Część słoniny, boczku i podgardla oraz czosnek i cebulkę mielimy w maszynce do mięsa. Pozostałą słoninę , boczek i podgardle drobniutko kroimy. W naczyniu z grubym dnem lub w woku topimy najpierw pokrojone mięso i gdy już zaczyna się lekko rumienić dodajemy zmielone oraz starte jabłko, majeranek, sól i pieprz. Gdy wszystko już jest wytopione, a skwareczki lekko złotobrązowe wyłączamy gaz, i cały czas mieszając dodajemy (ja wczoraj użyłam suszony) posiekany szczypiorek gdy wszystko lekko przestygnie przelewamy mieszając do małych kamiennych naczyń lub do słoiczków. Mieszamy, aż do zastygnięcia, aby równo nam się rozłożyły szczypiorek i skwareczki. Odstawiamy, do całkowitego zastygnięcia.. A później nic tylko jeść. Smarujemy pajdy wiejskiego świeżego chleba.. Do tego kwaszony ogórek, lub korniszon, a mogą też być marynowane grzybki
smacznego

Podobne przepisy

Paprykowo-tymiankowe pałki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 160 min.

Data dodania: 2011-08-16

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Pasztetowa

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka w sosie z coca coli

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: eva45

Kategoria: Mięsne

Pyszne gałeczki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne

Golonka pieczona

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 135 min.

Data dodania: 2022-07-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Serowomięsny kotlecik

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2011-06-06

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne