Przepis została opublikowana w dniu: 21.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2331 osób!
Bon Appétit!
Część słoniny, boczku i podgardla oraz czosnek i cebulkę mielimy w maszynce do mięsa. Pozostałą słoninę , boczek i podgardle drobniutko kroimy. W naczyniu z grubym dnem lub w woku topimy najpierw pokrojone mięso i gdy już zaczyna się lekko rumienić dodajemy zmielone oraz starte jabłko, majeranek, sól i pieprz. Gdy wszystko już jest wytopione, a skwareczki lekko złotobrązowe wyłączamy gaz, i cały czas mieszając dodajemy (ja wczoraj użyłam suszony) posiekany szczypiorek gdy wszystko lekko przestygnie przelewamy mieszając do małych kamiennych naczyń lub do słoiczków. Mieszamy, aż do zastygnięcia, aby równo nam się rozłożyły szczypiorek i skwareczki. Odstawiamy, do całkowitego zastygnięcia.. A później nic tylko jeść. Smarujemy pajdy wiejskiego świeżego chleba.. Do tego kwaszony ogórek, lub korniszon, a mogą też być marynowane grzybki
smacznego
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne