Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Cukinię oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i rumienimy na nim cukinię. Cukinię wyjmujemy a na pozostałym tłuszczu szklimy cebulę i czosnek. Dodajemy mięso mielone i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy do smaku i podsmażamy ok. 10 min.
W natłuszczonej formie układamy kolejno ryż, mięso i cukinię. Ser rozkruszamy i mieszamy ze śmietaną i jajkami i powstałym sosem polewamy zapiekankę. Zapiekamy ok. 25 min w 180 stopniach c.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Kuchnia amerykańska
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne