Zapiekane tłuścioszki
Do mięsa dodać kaszę mannę, drobno pokrojoną cebulę, zmiażdżony albo przeciśnięty przez praskę czosnek. Wbić jajka, kapustę obrać z wierzchnich liści i drobno pokroić, dodać do mięsa, wymieszać, doprawić do smaku i zarobić masę. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Z masy formować okrągłe pulpeciki, układać w przygotowanym naczyniu. Koncentrat połączyć z wodą, albo bulionem. Można dodać łyżkę mąki, doprawić do smaku przyprawą. Przygotowanym sosem zalać pulpeciki. Sos powinien przykryć pulpety. Zapiekać w piekarniku ok. 40 minut. Pulpeciki powiększają swoją objętość.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Kuchnia hiszpańska
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne