Przepis na De volaille

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3501
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić De volaille?

Filety z piersi kurczaka umyj i starannie osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Wzdłuż każdego filetu ostrym nożem zrób głębokie nacięcia (nie przecinając do końca), tak aby powstała kieszeń. Schłodzone masło pokrój na podłużne wałeczki (po3-4 dag każdy). W nacięcia w mięsie włóż kawałki masła, po czym dokładnie zaciśnij brzegi mięsa, aby masło nie wypłynęło w trakcie smażenia. Na płaski talerzyk wsyp tartą bułkę. Na drugim talerzu roztrzep widelcem jajka. Kotlety oprósz solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Następnie panieruj kotlety w jajkach i w tartej bułce. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety i obsmażaj je na złoty kolor po okolo3 minuty z każdej strony. Następnie dodaj 2 łyżki masła i dosmaż kotlety na wolnym ogniu przez 7-8 minut. Na każdym kotlecie ułóż kawałek mięsa.

Podobne przepisy

Naleśniki z sosem grzybowym z kurczakiem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 24 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Grzyby

Gałeczki w sosie pomidorowym

Ile porcji: 9

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Łopatka w kebabie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-11

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Patelnia kolacyjna

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-14

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Drobiowe roladki z porami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-22

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Mięsne

Filet z kurczaka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-29

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne