Pyszne zapiekane naleśniki
Ze składników na ciasto wyrabiać naleśniki: jak jest za gęste to dodać więcej mleka niż jest w przepisie. Ma być konsystencji śmietany. Odstawić do lodówki. Z mięsa mielonego, jajka, bułki tartej, soli i pieprzu, drobno posiekanego ząbka czosnku i papryczki ulepić bardzo małe kuleczki mięsne i obsmażyć na rumiano na patelni. Zdjąć z patelni. Na reszcie tłuszczu przesmażyć cebule, dodać sos Łowicz, wymieszać wszystko razem, chwile pogotować. Dorzucić do smaku oregano i posiekana bazylie, włożyć nasze kuleczki, doprawić pieprzem. Zagotować razem. Usmażyć na patelni naleśniki. Na dno naczynia żaroodpornego dać naleśnik, nałożyć kuleczki z sosem, zawinąć boki, obok zrobić to samo z kolejnym naleśnikiem, na wierzch sypnąć ser zółty starty i skropić wszystko jeszcze sosem z nadzienia. Włożyć do piekarnika na 180st do czasu stopienia i zapieczenia się potrawy.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne