Przepis na Kremowy pasztet do smarowania

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2531
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 06.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2304 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kremowy pasztet do smarowania?

Boczek i mięsa pokrój na kawałki. Cebule, marchew i seler obrać i włożyć go garnka z mięsem i listkiem laurowym, zielem i pieprzem w ziarnkach. Zalej wrzątkiem tak aby pokrywało mięso, duś do miękkości. Dodaj wątróbkę i duś jeszcze 5 min. Mięso przemiel 2 razy, dodaj namoczoną i odciśniętą bułkę. Wymieszaj z jajami, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i brandy (może być też porto). Przełóż do formy i piecz 50 min. W temp. 200*c.

Podobne przepisy

Zraziki z mięsa mielonego z kalafiorem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Karczek zapiekany z papryką zielona

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-19

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Roladki wieprzowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Suszona plędwica wołowa

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Mięsne

Luksusowe danie z wątróbki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: maly_kabaczek

Kategoria: Mięsne

Wołowina pieczona

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-08-16

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne