Przepis na Kremowy pasztet do smarowania

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2565
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kremowy pasztet do smarowania?

Boczek i mięsa pokrój na kawałki. Cebule, marchew i seler obrać i włożyć go garnka z mięsem i listkiem laurowym, zielem i pieprzem w ziarnkach. Zalej wrzątkiem tak aby pokrywało mięso, duś do miękkości. Dodaj wątróbkę i duś jeszcze 5 min. Mięso przemiel 2 razy, dodaj namoczoną i odciśniętą bułkę. Wymieszaj z jajami, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i brandy (może być też porto). Przełóż do formy i piecz 50 min. W temp. 200*c.

Podobne przepisy

Skrzydełka duszone z pieczarkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Zapiekany makaron z szynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: widmok

Kategoria: Mięsne

Kiełbaskowa dżdżownica

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-07

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Filety z kurczaka panierowane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-02

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Duszone żeberka z warzywami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Marynowane roladki schabowe z fetą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne