Przepis na Wiosenny kotlet z kością

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas gotowania:
20 m
Czas smażenia:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1453
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Wiosenny kotlet z kością?

Kotlety lekko rozbijamy. Na talerzu jajka rozmącamy z solą i pieprzem. Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą i mieszamy z mieloną papryką. Kotlety maczamy w jajku, potem w mące, znów w jajku i na koniec w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie kotlety podlewamy bulionem i dusimy ok. 20 min do miękkości. Do kotletów dodajemy pokrojoną w krążki cebulę a 10 min przed końcem duszenia na kotletach układamy plastry pomidora.

Podobne przepisy

Kurczak z majonezem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-05

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Piersi z drobiu w sosie z kaszą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Kurczak pieczony z jabłkami

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-04-02

Dodany przez: weramera

Kategoria: Mięsne

Kotlety w serowej panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Ćwiartki kurczaka w piwie

Ile porcji: 14

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Kurczak i kolorowe warzywa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne