Przepis na Wiosenny kotlet z kością

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas gotowania:
20 m
Czas smażenia:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1410
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Wiosenny kotlet z kością?

Kotlety lekko rozbijamy. Na talerzu jajka rozmącamy z solą i pieprzem. Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą i mieszamy z mieloną papryką. Kotlety maczamy w jajku, potem w mące, znów w jajku i na koniec w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie kotlety podlewamy bulionem i dusimy ok. 20 min do miękkości. Do kotletów dodajemy pokrojoną w krążki cebulę a 10 min przed końcem duszenia na kotletach układamy plastry pomidora.

Podobne przepisy

Zalewa do mięsa wieprzowego

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-10

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Mielone z indyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Mięsne

Farsz do kotletów

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-10

Dodany przez: Car

Kategoria: Mięsne

Ala Gołabki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-13

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Kotlet w sezamowej panierce

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-27

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Golonka z zupy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne