Przepis na Wieprzowe serca

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1593
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Wieprzowe serca?

Fasolę umyć, przebrać, zalać wodą i zagotować. Serca przekrajać wzdłuż, umyć, usunąć skrzepy, zalać wrzątkiem, ugotować i odcedzić. Znów zalać wodą, dodać sól i gotować pod przykryciem. Włoszczyznę umyć i oczyścić. Dodać do serc. Serca, gdy już będą miękkie wyjąć, ostudzić, pokroić w paski. Fasolę ugotować, cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zrumienić na tłuszczu. Dodać mąkę, lekko zasmażyć. Rozprowadzić zimnym wywarem z gotowania serc. Wymieszać ze śmietaną, doprowadzić do wrzenia, dodać fasolę, koncentrat i serca, poddusić i doprawić do smaku.

Podobne przepisy

Polędwiczki z chrzanem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Pomidory w mięsie

Ile porcji: 3

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Schabowy z żółtkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Pulpety w sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Mięsne

Serowe placki z groszkiem i boczkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Faszerowane udka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne