Przepis na Wieprzowe serca

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1571
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2826 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Wieprzowe serca?

Fasolę umyć, przebrać, zalać wodą i zagotować. Serca przekrajać wzdłuż, umyć, usunąć skrzepy, zalać wrzątkiem, ugotować i odcedzić. Znów zalać wodą, dodać sól i gotować pod przykryciem. Włoszczyznę umyć i oczyścić. Dodać do serc. Serca, gdy już będą miękkie wyjąć, ostudzić, pokroić w paski. Fasolę ugotować, cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zrumienić na tłuszczu. Dodać mąkę, lekko zasmażyć. Rozprowadzić zimnym wywarem z gotowania serc. Wymieszać ze śmietaną, doprowadzić do wrzenia, dodać fasolę, koncentrat i serca, poddusić i doprawić do smaku.

Podobne przepisy

Zapiekanka z kurczakiem i bakłażanem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2012-07-30

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Mięsne

Pieczony schab

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-06-26

Dodany przez: testera

Kategoria: Mięsne

Żeberka smażone w sosie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Kaczka z jabłkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Błyskawiczne steki cynamonowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Gulasz z papryka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-11

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne