Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka jaj ucieramy na puszystą masę z cukrem (cukier powinien być niewyczuwalny).
Do masy żółtkowej dodajemy mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, następnie dodajemy mąkę pszenną, mak i wiórki kokosowe. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy po łyżce piany z białek (ciągle mieszając). Ciasto pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 160 stopni c.
Budyń gotujemy na mleku, pod koniec gotowania dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Budyń odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Miękką kasię miksujemy z cukrem pudrem dodając po łyżce budyniu. 2/3 masy przekładamy biszkopt nasączony syropem cukrowym (wcześniej musimy przekroić go na dwa blaty).
Pozostałą masę rozsmarowujemy na cieście. Kawę mieszamy z rumem. Pozostałą masę rozsmarowujemy na cieście. Układamy na niej biszkopty namoczone w kawie z rumem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodając do niej niewielką ilość śmietany kremówki. Polewą czekoladową ozdabiamy ciasto w dowolny sposób.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta