Przepis na Wielkanocna galareta

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
722
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 13.05.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2075 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Wielkanocna galareta?

Biała kiełbasę gotujemy ok 20 min w niewielkiej ilości wody, studzimy. Warzywa obieramy, odcinamy zielone części jednego pora, odkładamy. Cytrynę sparzamy. Warzywa zalewamy litrem wody, dodajemy ziarna pieprzu, ziela angielskiego i liście laurowe, gotujemy godzinę na małym ogniu.Pod koniec gotowania wlewamy sos sojowy, mieszamy. Gotowy wywar przecedzamy przez sito. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w paski i razem z zielonymi liśćmi pora dodajemy do wywaru. Gotujemy 5 min. i wyjmujemy. Pół szklanki wywaru chłodzimy. W szerokim naczyniu układamy kawałki kiełbasy zawinięte w liście pora, przekładamy paskami papryki, dekorujemy gałązkami natki i plasterkami cytryny, wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Żelatynę rozpuszczamy w schłodzonym wywarze. Resztę wywaru podgrzewamy, ewentualnie solimy do smaku, wlewamy rozpuszczoną żelatynę, mieszamy, odstawiamy do stężenia. Tężejącą galaretką zalewamy kiełbasę. Podajemy z sosem chrzanowym.

Podobne przepisy

Gołąbki z kaszy jaglanej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Mielone z żółtym serem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kotlet drobiowy w panierce sezamowej

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-06

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Mięsne

Żeberka cielęce pieczone w winie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Żeberka z ziemniakami i groszkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2011-12-20

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Pałki po meksykańsku z sałatką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2012-02-22

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne