Buraczki szorujemy, gotujemy, odcedzamy, obieramy i kroimy w plastry. Rybę obieramy ze skóry i oczyszczamy z ości, przekładamy na sito i zanurzamy w gorącym bulionie, po 10 min. wyjmujemy.
Bulion mieszamy z sokiem z cytryny, połową posiekanego koperku i doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do bulionu i dokładanie mieszamy. Dymkę oczyszczamy i kroimy w krążki.
Foremkę /najlepiej wąską i wysoką/ wykładamy folią i na jej dnie układamy połowę buraków, zalewamy bulionem. Następnie układamy rybę, posypujemy dymką, zalewamy bulionem i na wierzchu układamy resztę buraków, posypujemy koperkiem i zalewamy resztą bulionu. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby