Przepis na Warzywa pod pierzynką

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2796
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

  • cukinia 1 sztuka
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryka żółta 1 sztuka
  • cebula 2 sztuki
  • bakłażan 1 sztuki
  • pieczarki 10 sztuki
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy
  • sól czosnkowa
  • olej do smażenia

pierzynka

Jak zrobić Warzywa pod pierzynką?

Warzywa umyć.
Cukinię obrać i pokroić w kostkę.
Papryki pozbawić nasion i białych błonek, pokroić w paski.
Pieczarki pokroić w plasterki.
Cebulę drobno skroić.
Bakłażana pokroić w ćwierć plastry.

Na patelni rozgrzać olej i smazyc partiami warzywa, ale tak aby pozostały lekko chrupkie. Przyprawiać do smaku.

Pierzynka:
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

Jogurt wymieszać ze śmietaną, majonezem, doprawić.

Gorące warzywa rozłożyć na talerzach, posypać startym serem i polać sosem. Podawać od razu.

Podobne przepisy

Dufinki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Jarskie

Kebab Dorotki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Pierogi z truskawkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: efka

Kategoria: Jarskie

Bulion bułgarski

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-23

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Sajgonki z kapusta kiszoną i barszczem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-15

Dodany przez: bernika

Kategoria: Jarskie

Warzywa pod pierzynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: pocahontas

Kategoria: Jarskie