Sporządzamy biszkopt.
Jaja ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do tortownicy, w razie potrzeby wyrównujemy i pieczemy przez około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Przechodzimy do zrobienia masy.
Mleko gotujemy z manną, cukrem waniliowym i zwykłym. Kaszę studzimy po czym dodajemy rozpuszczoną w odrobinie wrzątku żelatynę i całość miksujemy. Masę wykładamy na ostudzony w tortownicy biszkopt.
Truskawki myjemy, czyścimy z szypułek, kroimy na mniejsze kawałki i wykładamy na wierzch ciasta. Owoce zalewamy tężejącą galaretką truskawkową. Ciasto chłodzimy w lodówce do tej pory aż galaretka zastygnie.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta