Przepis została dodana w dniu: 22.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2750 osób!
Smacznego!
Drożdże rozprowadzić z cukrem i ciepłą wodą, wymieszać z 4 łyżkami mąki, przykryć i odstawić na ok. Pół godziny aż wyrosną. Do pozostałej mąki z solą wlać rozczyn drożdżowy, wymieszać i zagnieść ciasto, dolać oliwę, wszystko razem ponownie zagnieść. Ciasto rozwałkować na duże koło i przełożyć na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Boki pozawijać, aby powstał „rancik”. Na spód ciasta nałożyć koncentrat pomidorowy. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i wyłożyć równomiernie na koncentracie. Szynkę pokroić w cienkie paseczki, wyłożyć jako kolejną warstwę na pizzy. Paprykę obraną, sparzoną wrzątkiem i pokrojoną w cienkie paski wyłożyć na szynkę. Cebulą obrać, pokroić w piórka, rozłożyć równomiernie na papryce. Groszek odsączyć i wyłożyć jako ostatnią warstwę. Pizzę piec przez ok. 35 minut w temp. 180 stopni. Pod koniec pieczenia posypać wierzch pizzy startym na tarce serem żółtym. Podawać na zimno lub na gorąco, z sosem pomidorowym, czosnkowym lub po prostu z keczupem 🙂
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet