Żółtka należy oddzielić od białek. Białka ubić z solą na pianę. Żółtka utrzeć z białym cukrem, przesiać do nich obie mąki i proszek do pieczenia. Ciasto delikatnie wymieszać. Dodawać porcjami pianę z białek delikatnie mieszając i na końcu olej. Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję przełożyć je do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy i piec w temp. 180*c przez 35- 40 minut. Biszkopt odstawić do wystygnięcia, następnie przekroić na trzy blaty. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wody. 1/2 dodać do rozpuszczonej galaretki. Brzoskwinie ( z puszki) odsączyć, pokroić w średnią kostkę, wymieszać z galaretką. Galaretkę wymieszaną z brzoskwiniami wyłożyć na blat biszkoptowy, przykryć drugim blatem i odstawić do zastygnięcia. Schłodzone mleko zmiksować ze śnieżką, dodać połowę żelatyny ( tą, która została). Masą śmietanową posmarować wierzch i brzegi ciasta. Dowolnie udekorować.
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta