Przepis na Tort z galaretką

Tort z galaretką
Czas całkowity 120 min
Porcje 24
Kategorie Ciasta
Oceń przepis:
(2 ocen)

Składniki

Jak zrobić Tort z galaretką?

Żółtka należy oddzielić od białek. Białka ubić z solą na pianę. Żółtka utrzeć z białym cukrem, przesiać do nich obie mąki i proszek do pieczenia. Ciasto delikatnie wymieszać. Dodawać porcjami pianę z białek delikatnie mieszając. Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję przełożyć je do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy i piec w temp. 180 stopni przez 35- 40 minut. Biszkopt odstawić do wystygnięcia, następnie przekroić na dwa blaty. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wody. 1/2 dodać do rozpuszczonej galaretki. Brzoskwinie( z puszki) odsączyć, pokroić w średnią kostkę, wymieszać z galaretką. Galaretkę wymieszaną z brzoskwiniami wyłożyć na blat biszkoptowy, przykryć drugim blatem i odstawić do zastygnięcia. Schłodzone mleko zmiksować ze śnieżką, dodać połowę żelatyny( tą, która została). Masą śmietanową posmarować wierzch i brzegi ciasta. Dowolnie udekorować.

| | Wyświetlenia: 4096

Galeria zdjęć

Podobne przepisy

Masa jogurtowo serowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-08

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Waflowy przekładaniec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: dodzia

Kategoria: Ciasta

Brzoskwiniowe mamy

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Zwykła drożdżówka

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Pijane wisienki

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Tort budyniowy

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-11-06

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta