Przepis na Tort budyniowy

Dodano przez:
Ile porcji:
12
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
180 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1260
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

  • jajka 6 szt
  • mąka 1 szkl
  • cukier 3/4 szkl
  • proszek dopiecz 1 łyżeczka
  • galaretka 1 szt
  • brzoskwinia 1 szt
  • budyń 2 szt
  • mleko 1 l
  • masło 200 g
  • truskawki 15 dag

Jak zrobić Tort budyniowy?

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywna pianę dodając cukier a potem żółtka. Do puszystego kogla mogla dodajemy make i proszek. Mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy – pieczemy ok 30 min w 180st. Studzimy, przecinamy na 2 blaty. Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy i miksujemy z masłem. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Na podkładce kładziemy pierwszy blat ciasta, smarujemy połową budyniu i układamy na nim plasterki obranej brzoskwini, przykrywamy drugim blatem ciasta na którym rozsmarowujemy drugą część budyniu. Na budyniu kładziemy truskawki. Ciasto polewamy tężejąca galaretką i wstawiam do lodówki.

Podobne przepisy

Ciastka „półksiężyce”

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Pączki babuni

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Ciasta

Serniczek z brzoskwiniami

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta

Ciastka

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Tutti frutti

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Delicja z jabłkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-27

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta