Masło utrzyj z połowa cukru i cukrem waniliowym. Kolejno wbijaj jajka. Dodaj mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Połowę czekolady posiekaj, wrzuć do masy. Umieść w tortownicy. Piec 30 minut w temp 175stC, wystudź, przekrój w poprzek. Żelatynę rozpuść. Sok cytrynowy zagotuj z resztą cukru, dodaj żelatynę, połącz z zsiadłym mlekiem, wystudź. Truskawki oczyść, przekrój. Połowę śmietany ubij na sztywno, przełóż do tężejącego mleka, wrzuć 3/4owoców. Krem rozsmaruj na cieście. Przykryj drugim biszkoptem, wstaw na 2 godz do lodówki. Resztę śmietany ubij, posmaruj cały tort. Udekoruj pozostałymi truskawkami i czekoladą.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta