Przepis została dodana w dniu: 27.06.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2058 osób!
Bon Appétit!
Łososia umyć i osuszyć. Pokroić w 2 cm kostkę, wyjąć ewentualne ości. Ananasa obrać ze skóry, pokroić w kostkę takiej samej wielkości jak rybę. Nadziewać na patyki do szaszłyków na przemian przygotować glazurę: czosnek z obraną i przepołowioną cebulą zrumienić na suchej patelni. Wrzucić do pojemnika od blendera razem z papryczką chilli, octem, cukrem i solą – wszystko zmiksować. Tak przygotowaną glazurą posmarować szaszłyki. Na dobrze rozgrzaną patelnię grillową ułożyć szaszłyki. Piec na dość dużym ogniu ok 2 min z każdej strony, aż łosoś się zrumieni a soki wyparują. Śmietanę wymieszać ze startą skórką z cytryny i wyciśniętym sokiem. Szaszłyki posypać posiekaną natką pietruszki i podawać z cytrynową śmietaną.
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby