Przepis na Szarlotka babuni

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2998
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Szarlotka babuni?

Jabłka należy obrać i pokroić na niewielkie kawałki, następnie razem z cukrem i cukrem waniliowym lekko poddusić w garnku. Do Jabłek dodać należy rodzynki i cynamon. Na stoliće należy przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, następnie dodać cukier, cukier waniliowy i miękkie masło. Dodać 3 żółtka i 1 całe jajko. Rękami zagnieść szybko ciasto i podzielić na 2 części. Jedną część należy rozwałkować i położyć na brytfannie. Na ciasto należy wyłożyć jabłka. Na jabłka położyć ubite na sztywno białka z trzech jaj z 1/4 szklanki cukru. Na wierzch położyć drugą część rozwałkowanego ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 1 godzinę w temperaturze około 180 stopni. Po wystudzeniu ciasta można je posypać cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Biszkopt z kremem kawowym

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z budyniem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-08

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Sękacz z tortownicy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-12

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Ciasta

Ciasto Szrek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z ptasim mleczkiem i jabłkami

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-01

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z ananasowymi dodatkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-09-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta