Przepis na Steki jagnięce

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1212
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Steki jagnięce?

Czosnek rozetrzeć z solą i masłem, włożyć na 30 min do zamrażalnika. Warzywa posiekać i wymieszać z octem. Tak przygotowana zaprawą zalać mięso i odstawić w chłodne miejsce na 24-48h.

Z mięsa wyciąć plastry grubości 2,5 cm, zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i mąką, skropić olejem. Piec na rozgrzanym ruszcie 20 min. Na każdym steku położyć kosteczkę masła czosnkowego i zostawić jeszcze na chwilę na ruszcie.

Podobne przepisy

Burger

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia amerykańska

Pałki z kurczaka w migdałach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 155 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Mięsne

Kotlety w serowej panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Bogracz

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Pierś kurczaka dotowana na parze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Mięsne

Pierś z kurczaka w galarecie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: wiechu

Kategoria: Mięsne