Przepis na Udziec z indyka z warzywami

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas smażenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3427
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • udziec z indyka 1 szt
  • oliwa 0,5 szklanki
  • czosnek granulowany 1 łyzeczka
  • por 1/4 szt (mały)
  • pieczarki małe 10 szt
  • sól do smaku
  • pieprz

Jak zrobić Udziec z indyka z warzywami?

Udziec z indyka kroimy, namaczamy w oliwie i czosnku na około 1 godzinę. Oliwy nie odlewamy tylko smazymy na niej na delikatnym ogniu. Dodajemy gdy z obu stron już się mięso usmaży marchewkę pokrojoną na nieco większe kawałki, przykrywamy. Pod koniec dodajemy pokrojonego pora i pieczarki umyte, jeszcze chwilkę dusimy pod przykryciem około 7 minut. Przyprawiamy sola i pieprzem

Podobne przepisy

Filet z indyka w marchwi

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-31

Dodany przez: beka

Kategoria: Mięsne

Kotlety domowe

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-07

Dodany przez: franko

Kategoria: Mięsne

Pierś indyka pieczona

Ile porcji: 4

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Mięsne

Cebulowo-mięsne kotlety

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-24

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Kokiety z mięsem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-07

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Mięsne

Kotlety schabowe w panierce ziołowej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne