Przepis na Udziec z indyka z warzywami

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas smażenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3401
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • udziec z indyka 1 szt
  • oliwa 0,5 szklanki
  • czosnek granulowany 1 łyzeczka
  • por 1/4 szt (mały)
  • pieczarki małe 10 szt
  • sól do smaku
  • pieprz

Jak zrobić Udziec z indyka z warzywami?

Udziec z indyka kroimy, namaczamy w oliwie i czosnku na około 1 godzinę. Oliwy nie odlewamy tylko smazymy na niej na delikatnym ogniu. Dodajemy gdy z obu stron już się mięso usmaży marchewkę pokrojoną na nieco większe kawałki, przykrywamy. Pod koniec dodajemy pokrojonego pora i pieczarki umyte, jeszcze chwilkę dusimy pod przykryciem około 7 minut. Przyprawiamy sola i pieprzem

Podobne przepisy

Roladki schabowe mojej mamy

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: anullka7

Kategoria: Mięsne

Gulasz z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Hamburger

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Mięsne

Rolada wieprzowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Boczek w piwie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-25

Dodany przez: zajda

Kategoria: Mięsne

Wątróbka drobiowa z papryką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne