Przepis została dodana w dniu: 22.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2713 osób!
Bon Appétit!
Pomidory należy delikatnie ponacinać i zanurzyć we wrzątku na 30- 40 sekund, następnie obrać ze skórki. Pomidory po obraniu przekroić na pół i wyjąć z nich pestki. Cebulę, marchew i czosnek obrać i pokroić w kostkę, podobnie boczek. Boczek podsmażyć na odrobinie tłuszczu, dodać do niego warzywa. Całość poddusić przez pół godziny na wolnym ogniu, dodać pokrojone w kostkę pomidory i pietruszkę, podlać bulionem, dodać liść laurowy i tymianek. Z sosu wyjąć liść laurowy, całość zmiksować. Doprawić do smaku.
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy