Przepis na Sos pieczarkowo-cebulowy

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1518
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Sos pieczarkowo-cebulowy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sos pieczarkowo-cebulowy?

Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki, jeśli są starsze, obrać. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę, dodać pieczarki, wymieszać i chwilę smażyć, podlać wodą, dodać kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie, i dusić aż cebula zacznie się rozpadać. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić przyprawami do smaku.

Podobne przepisy

Sos chrzanowy z jajkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-08

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Sosy

Sos koperkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Sosy

Sos do sałatki warzywnej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Sosy

Sos pomidorowy z koniakiem do makaronu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: enia

Kategoria: Sosy

Klasyczny sos pomidorowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos pieczarkowo-musztardowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-10

Dodany przez: malina

Kategoria: Sosy